Επικοινωνίστε Μαζί μας!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαγράψτε αμέσως αυτή την εφαρμογή από το κινητό σας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ η εφαρμογή χρησιμοποιείται για «μαζική επιτήρηση» και «παραβιάζεται η ιδιωτικότητα των χρηστών».

Ανησυχία έχει

προκαλέσει σε εκατομμύρια χρήστες η έρευνα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία κατηγορούν τη δημοφιλή εφαρμογή μηνυμάτων ToTok πως λειτουργεί ως κατασκοπευτικό εργαλείο για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 

Μετά τη δημοσίευση σχετικού ρεπορτάζ από τους «New York Times», τόσο η πλατφόρμα της Google, PlayStore, όσο και η πλατφόρμα της Apple, AppStore απέσυραν την εφαρμογή ToTok, καθώς σύμφωνα με τους New York Times η εφαρμογή χρησιμοποιείται για «μαζική επιτήρηση» και «παραβιάζεται η ιδιωτικότητα των χρηστών».

Όπως αναφέρεται σε μία σειρά από ρεπορτάζ, στους Times, στο BuzzFeed News και άλλα, η εφαρμογή ToTok κυκλοφορεί μόλις λίγους μήνες αλλά σε αυτό το διάστημα συγκέντρωσε προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών, ανά τον κόσμο, αν και ο μεγαλύτερος αριθμός χρηστών βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου εφαρμογές όπως το Skype και το WhatsApp έχουν απαγορευτεί.

Αν αποδειχτούν οι κατηγορίες που προσάπτονται στην εφαρμογή, τότε έχουν καταγραφεί εκατομμύρια συνομιλίες, κινήσεις, ακόμα και σχέσεις προσωπικού χαρακτήρα, όσων έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή

Η Google και η Apple φρόντισαν να αποσύρουν αμέσως την εφαρμογή από τις ηλεκτρονικές τους πλατφόρμες.

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Καντε Like στη σελιδα μας!!!

Ειδησεις ανα ημερομηνια

« February 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Ο καιρός στη Χαλκιδική

Go to top