Επικοινωνίστε Μαζί μας!

Δήμος Ν. Προποντίδας: OXI στη δημιουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου στον Άγιο Μάμα

Ηχηρό «ΟΧΙ» της Δημοτικής αρχής στην πρόθεση δημιουργίας Φωτοβολταϊκού Πάρκου στον Άγιο Μάμα

Την έντονη αντίδρασή της εξέφρασε με έγγραφό της η δημοτική αρχή, στην πρόσκληση της Ρυθμιστικής αρχής Ενέργειας σχετικά με τη δέσμευση δημόσιας έκτασης στον Άγιο Μάμα, για τη δημιουργία Φ/Β πάρκου. Η συγκεκριμένη περιοχή γειτνιάζει άμεσα με τον υδροβιότοπο Αγίου Μάμα, ενταγμένο στις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, χαρακτηρισμένο ως καταφύγιο Άγριας Ζωής από τη Δ/νση Δασών, σημαντικό για τα πτηνά, τόπο δηλαδή σπάνιου ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Εξάλλου, την επίμαχη έκταση (1.350 στρεμμάτων περίπου), έχει ήδη ζητήσει ο Δήμος Νέας Προποντίδας:να του παραχωρηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (υπ’ αρίθμ. 43627/11-11-2019 έγγραφο) με σκοπό τη δημιουργία ενός Θεματικού Πάρκου, στο οποίο θα δοθεί εκπαιδευτικός χαρακτήρας με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών της, την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος, όπως και σε θέματα σχετικά με τον χαρακτήρα και τα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Το έγγραφο προς τη ΡΑΕ κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- Σπήλιο Λιβανό, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας- Κώστα Σκρέκα, στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας- Απόστολο Τζιτζικώστα, στον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής- Ιωάννη Γιώργο, στους Βουλευτές Χαλκιδικής, Γεώργιο Βαγιωνά- Κυριακή Μάλαμα- Απόστολο Πάνα, στον Πρόεδρο της Κοινότητας Αγ. Μάμαντος- Ιωάννη Γαροφάλλου και στο Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας.

«Το έγγραφό μας είναι μόνο η αρχή. Δεν θα επιτρέψουμε μία τέτοια εξέλιξη. Θα επιμείνουμε στο αίτημα παραχώρησης της έκτασης στον Δήμο μας και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, για να αποτρέψουμε τη δέσμευση της περιοχής για φωτοβολταϊκό πάρκο» δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Καντε Like στη σελιδα μας!!!

Ειδησεις ανα ημερομηνια

« November 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Ο καιρός στη Χαλκιδική

Go to top