Επικοινωνίστε Μαζί μας!

Ψυχές Στον Χρόνο -Sylvia Macray

H Γαλάτεια Άσνε κατάλαβε πως είναι διαφορετική αρκετά νωρίς στη µικρή ζωή της. Κατάλαβε, επίσης, πως εάν ήθελε να επιβιώσει, έπρεπε να κρατάει το στόµα της κλειστό.

Να υπακούει. Και ποτέ να µην αφήσει τις δυνάµεις της να φανούν.
Έµαθε να καταπιέζει την πραγµατική της φύση, χωρίς να τα καταφέρνει πάντα, µε αποτέλεσµα να έρχεται συχνά σε συγκρούσεις µε τη θετή της µητέρα. Η βίαιη συµπεριφορά του αλκοολικού, θετού της πατέρα, την ωθεί καθηµερινά στα άκρα και µοιάζει αδύνατο να συγκρατήσει την οργή της.

 

Ο φόβος συγκρούεται µε τον θυµό και η ανάγκη της Γαλάτειας για ελευθερία αρχίζει να υπερνικά τη λογική της.

 

Στα δεκαεφτά της, πια, καλείται να πάρει µια απόφαση:

Να φύγει όσο πιο µακριά γίνεται απο το µέρος που ζει ή να µείνει, µε τον κίνδυνο να αποκαλυφθούν οι δυνάµεις της.

Όταν, όµως, µπαίνει στη ζωή της ο έρωτας, κάθε κίνδυνος µοιάζει αδιάφορος. Κάθε σχέδιο απόδρασης ξεθωριάζει, αρκεί να βρίσκεται κοντά του. Τόσο κοντά, που το πάθος, όπως και η φωτιά, µπορεί να την κάψει.

Τι είπε η ίδια στο απεσταλμένο του ΕΡΓΟΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Γιάννη Θεοχάρη:

1)θα δεχόσουν να γράψεις ένα βιβλίο με κάποιον άλλο συγγραφέα;

“Μου αρέσει πολύ σαν ιδέα και το έχω σκεφτεί μάλιστα αρκετές φορές. Το μόνο που ίσως με ανησυχεί σε μια τέτοια συνεργασία είναι το ταίριασμα. Εγώ είμαι αρκετά απαιτητική σαν άνθρωπος (από τον εαυτό μου περισσότερο) και μπορώ να πω τελειομανής…”

2)Είχες φανταστεί ποτέ τον εαυτό σου μακριά από τη συγγραφή και τον κόσμο των βιβλίων;

“Όχι… Γράφω απ όταν ήμουν μικρό παιδί, ήταν η διαφυγή μου, η ηρεμία μου. Το μυαλό μου από τη φύση του φτιάχνει συνεχώς ιστορίες που αν δεν τις αποτυπώσω κάπου, νιώθω ότι θα εκραγεί. Και είναι και το ταξίδι, που το πας αυτό; Ζω μέσα στις ιστορίες μου για τόσα χρόνια που για μένα μοιάζουν με αναμνήσεις και όχι κάτι φανταστικό. Και το λατρεύω αυτό!”

3) Ξεκινάς το γράψιμο και κάποια στιγμή διαπιστώνεις πως κολλάς και δεν έχεις την απαιτούμενη έμπνευση και ενέργεια να συνεχίσεις.Τότε τι κάνεις;

“Ασχολούμαι με την γλυπτική, την ζωγραφική, με οτιδήποτε θα με κάνει να χαλαρώσω και να αρχίσω και πάλι να είμαι δημιουργική επάνω στο βιβλίο μου. Επίσης οι ταινίες και το διάβασμα με βοηθούν πολύ!”

4) Ποιο είναι το πιο περίεργο μέρος που έχεις γράψει ή που έχεις διαβάσει;

“Το μπλοκάκι με τις σημειώσεις βγαίνει παντού! Όπου έχω μια ιδέα, μια έμπνευση, θα κάτσω να την γραψω. Έχει τύχει να κολυμπώ στην πισίνα και να ζητήσω από τον άντρα μου να σημειώσει εκείνος μια ιδέα που μου ήρθε εκείνη τη στιγμή. Αλλά επειδή είμαι παράξενη… Μου αρέσει η ρουτίνα μου και η ασφάλεια του γραφείου μου για να γράφω κυρίως η να διαβάζω. Θέλω να ξέρω ότι έχω κοντά μου ό,τι χρειάζομαι από σημειώσεις κτλ…”

5)Θα έγραφες κάτι το οποίο μπορεί να μη σε συναρπάζει αρχικά, αλλά θα ήταν εμπορικό και θα σου προσέφερε μια επιπλέον αναγνώριση;

“Οχι, δεν μπορω να το κάνω αυτό. Σοβαρά δεν μπορώ. Δεν εμπνέομαι καθόλου όταν μπαίνει στη μέση το “πρέπει” ή “αυτό θα με κάνει γνωστή”. Εκτός από το άγχος που θα μου μεταδώσει η σκέψη και μόνο ότι γράφω για τους άλλους και μόνο (όπως είπα, γράφω πρώτα για την ηρεμία μου και έπειτα, φυσικά, αν αρέσει γιατί όχι;) δεν θα το κάνω καθόλου καλά. Δεν θα είμαι εγώ. Γι αυτό άλλωστε έχω αρνηθεί αρκετές προτάσεις αρθρογραφίας στο παρελθόν, μιας και το να μου δίνουν θέματα που πουλάνε και να τα αναπτύσσω, δεν ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο.”

 

Η Sylvia Macray γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1986. Ασχολείται µε τη συγγραφή, τη µουσική, τη ζωγραφική και τη γλυπτική από νεαρή ηλικία, ενώ πρόσφατα ανακάλυψε και τον κόσµο του video και της σκηνοθεσίας.

Φανατική αναγνώστρια συγγραφέων του φανταστικού (Cassandra Clare, Margaret Atwood, Tolkien, Diana Gabaldon και πολλών άλλων), µαγεύτηκε από την «επιστήµη» και την τεχνική που κρύβεται πίσω από κάθε τους ιστορία, και οι συγγραφείς αυτοί, αποτελούν τους µεγαλύτερους εµπνευστές της µέχρι και σήµερα.

 

Έχει παρακολουθήσει µαθήµατα δηµιουργικής γραφής από σηµαντικούς δασκάλους της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, και οι «Ψυχές στον χρόνο» είναι η πρώτη σειρά φαντασίας που κυκλοφορεί µε την υπογραφή της.

Όνειρό της είναι να γυρίσει όλο τον κόσµο, και να µάθει όσα περισσότερα µπορεί για την κουλτούρα άλλων χωρών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τη συγγραφέα, επισκεφτείτε τις σελίδες της:

www.facebook.com/Souls.In.Time

INSTAGRAM: @authorsylviamacray

Ψυχές Στον Χρόνο -Sylvia MacrayΣειρά βιβλίων42100 ΤρίκαλαΕπισκεφτείτε τη Σελίδα στο Facebook

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Καντε Like στη σελιδα μας!!!

Ειδησεις ανα ημερομηνια

« January 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Ο καιρός στη Χαλκιδική

Go to top