Επικοινωνίστε Μαζί μας!

Συνεργασία Πολιτών : Ο Δήμος Πολυγύρου θα ενταχθεί στις “6 δράσεις για ανθρώπινες πόλεις” της ΚΕΔΕ;

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας δημοσίευσε χθες μία ανοικτή πρόσκληση προς τους Δήμους της χώρας, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα “6 δράσεις για ανθρώπινες πόλεις”, η οποία έχει ως στόχο

την αναβάθμιση του δημοσίου χώρου και της ποιότητας ζωής των δημοτών. Ανάμεσα στις δράσεις αυτές υπάρχουν και κάποιες που συνάδουν απόλυτα με τις προτάσεις της Συνεργασίας Πολιτών σε σχέση με την διαχείριση του δημόσιου χώρου στο Δήμο Πολυγύρου. Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔΕ προτείνει δύο άξονες που μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους. Καλεί τους Δήμους να προχωρήσουν σε τουλάχιστον μία πεζοδρόμηση ή δημιουργία ποδηλατόδρομου για ελάχιστο χρόνο έξι μηνών και την δημιουργία μιας βόλτας ή ποδηλατικής διαδρομής 13 χιλιομέτρων, με θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων. 

Η Συνεργασία Πολιτών συμφωνεί επίσης με την πρόταση της ΚΕΔΕ για την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στις αποφάσεις για την υλοποίηση βιώσιμων αναπλάσεων. Υπενθυμίζεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο τέτοιες διαβουλεύσεις με δική μας πρωτοβουλία στο Δήμο Πολυγύρου. Εκτιμούμε στο πλαίσιο αυτό ότι ο Δήμος μας θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΚΕΔΕ και να σχεδιάσει αστικές αναπλάσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής μας και θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας μας.

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Καντε Like στη σελιδα μας!!!

Ειδησεις ανα ημερομηνια

« January 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Ο καιρός στη Χαλκιδική

Go to top