Επικοινωνίστε Μαζί μας!

Διαδοχικές συναντήσεις Δημάρχου Σιθωνίας

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των Υπουργείων έχει το τελευταίο διάστημα ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης

Ντέμπλας.

   Ο δήμαρχος μετέβη στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και με τον Διευθυντή του Υπουργού, για τη στήριξη της μελέτης και του  τεχνικού δελτίου που αφορά την ένταξη παρεμβάσεων και αποκατάστασης ζημιών που προήλθαν από έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

  Επίσης, προτάθηκε το αίτημα σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου και του Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας, ώστε το Υπουργείο Υποδομών να είναι αυτό που θα χειριστεί την απαιτούμενη πρόταση. Μαζί με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείο Αβραάμ Σαλπικτίδη, ο δήμαρχος έθεσε και αίτημα χρηματοδότησης μελέτης για παρεμβάσεις στο λιμάνι του Πόρτο Κουφό.

  Επιπλέον, κατά το διήμερο έγιναν εποικοδομητικές επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες για σημαντικά θέματα, έχοντας πάντα στην κορυφή της ατζέντας την επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται και αφορούν το τεράστιο έργο του λιμανιού του Ν. Μαρμαρά, ώστε σε συγκεκριμένο χρόνο να υποβληθεί αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα «Αλιεία» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η ανταπόκριση δίνει θετικά μηνύματα και υπάρχει αισιοδοξία για το έργο.

  Νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη προηγήθηκε συνάντηση, για ζητήματα του δήμου, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει προς όποια κατεύθυνση ζητηθεί για τα φλέγοντα θέματα.

  Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη παρευρέθηκε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος επί τεχνικών θεμάτων κ Δημήτρης  Δημητρός, καθώς και ο πρόεδρος της κοινότητας Σάρτης Μιχάλης Σπανός, ο οποίος απένειμε στον κ. Τζιτζικώστα τιμητική πλακέτα για την καθοριστική συνεισφορά του στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιά στη Σάρτη.

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Καντε Like στη σελιδα μας!!!

Ειδησεις ανα ημερομηνια

« August 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Ο καιρός στη Χαλκιδική

Go to top