Επικοινωνίστε Μαζί μας!

Δήμος Αριστοτέλη: Σε υλοποίηση έργο 933.000 ευρώ για την ενίσχυση της ύδρευσης της Αρναίας

Στην υπογραφή σύμβασης προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος επεξεργασίας νερού

για την απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών σε τρεις γεωτρήσεις, προχώρησε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, με την εταιρεία «Πολυζώης Νίκος ΑΕ».

Το νερό των εν λόγω γεωτρήσεων θα καταστεί πόσιμο, ώστε εν συνεχεία θα δώσει «ανάσα» στο πρόβλημα ποιότητας και ποσότητας ύδρευσης στο δημοτικό διαμέρισμα της Αρναίας.

Η επιλογή της προμηθεύτριας εταιρείας έγινε μετά από...

διενέργεια ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού, που είχε ήδη πραγματοποιηθεί, προ της ανάληψης των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών  που αποτελεί και την πηγή της χρηματοδότησης, ύψους 933.062,92 ευρώ.

Η προμηθεύτρια εταιρεία καλείται εντός εννέα μηνών να εγκαταστήσει και να θέσει σε λειτουργία το εν λόγω σύστημα επεξεργασίας νερού στις γεωτρήσεις «Σκοτωμένοι», «Μνημείο» και «Πράσινο Χωριό», στις οποίες ανιχνεύθηκαν συγκεντρώσεις ραδονίου, σιδήρου και μολύβδου, άνω των ορίων ασφαλείας που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία πριν την αξιοποίηση των τριών γεωτρήσεων για την ύδρευση του Δημοτικού Διαμερίσματος Αρναίας.-

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, τόνισε τα εξής:

«Παρά τις αντιξοότητες της χρονικής συγκυρίας, δεν παραβλέπουμε την ευθύνη για τη δρομολόγηση των έργων που απαιτούνται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και εν προκειμένω της ποιότητας και ποσότητας πόσιμου νερού για τους κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη. Στην Αρναία, το έργο ήδη εκκρεμούσε με διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας, η δε χρηματοδότησή του εξασφαλίστηκε, παρά τα προβλήματα υπέρβασης διαθέσιμων πόρων, που είχαν εντοπιστεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα εργαζόμαστε για τη εξασφάλιση πόρων, προκειμένου να δρομολογηθούν αντίστοιχες παρεμβάσεις και σε άλλες κοινότητες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας.»

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Καντε Like στη σελιδα μας!!!

Ειδησεις ανα ημερομηνια

« February 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Ο καιρός στη Χαλκιδική

Go to top