Επικοινωνίστε Μαζί μας!

Μειώνεται από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ για τα κράνη μοτοσικλετιστών

Φορολογικά κίνητρα για την χρήση του γκολφ

Στο προσκήνιο ήρθε, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού

 Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, η κυβέρνηση της Κυβέρνησης όσον αφορά την παροχή κινήτρων για την αγορά των helmet.

Στη συνέχεια, από την συνεννόηση του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και σε συνέχεια της δέσμευσής του για τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων σχετικά με τη χρήση του κράνους από τους δικυκλιστές, γίνεται γνωστό ότι ο φόρος επί των ενδυμάτων μειώνεται από 24% σε 13% .

Η σχετική διάταξη θα ενταχθεί στο δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε για το ζήτημα: «Δεν πρόκειται να δεχθώ καμία απόκλιση από την υποχρεωτική χρήση κράνους για τα δίκυκλα. Όπως εφαρμόζουμε τον αντικαπνιστικό νόμο, έτσι θα καταστήσουμε και απολύτως σαφές ότι τα κράνη είναι υποχρεωτικά». Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να υπάρχουν θάνατοι από μη χρήση κράνους και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε θεσμοθέτηση φορολογικών κινήτρων, ώστε η απόκτηση του κράνους να γίνει πιο οικονομική.

«Τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας αποτελούν απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη νέα διακυβέρνηση. Είναι αδιανόητο να θρηνήσουμε τους ανθρώπους στην άσφαλτο και έχουμε δεσμευτεί σε ένα μακροχρόνιο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος με μια σειρά παρεμβάσεων που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύουμε τους νέους οδηγούς, την ποιότητα των δρόμων μας αλλά, προφανώς, την πολύ αυστηρή εφαρμογή του ΚΟΚ » , ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι όλα αυτά τα μέτρα θα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Καντε Like στη σελιδα μας!!!

Ειδησεις ανα ημερομηνια

« January 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Ο καιρός στη Χαλκιδική

Go to top