Επικοινωνίστε Μαζί μας!

Τι αλλάζει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές: Οι δαπάνες που υπολογίζονται στο νέο όριο του 30%

Να ξοδεύουν το ένα τρίτο των εισοδημάτων τους με πλαστικό χρήματα καλούνται εκατομμύρια φορολογούμενοι προκειμένου να αποφύγουν την… καμπάνα του πρόσθετου

φόρου.

Με το νέο φορολογικό καθορίζονται οι νέοι παράμετροι στις συναλλαγές με το πλαστικό χρήμα.

Ειδικότερα, αυξάνεται το ποσοστό των δαπανών που απαιτείται, από 10%-15%-20% που ίσχυε σε 30% για όλους. Αυτό σημαίνει, αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι να ψηφιστεί η τελική διάταξη, ότι 1 στα 3 ευρώ που βγάζει ένα νοικοκυριό θα πρέπει να το ξοδεύει με χρήση πλαστικού χρήματος ή e-banking. Εφόσον το απαιτούμενο ποσό δεν συμπληρωθεί τότε θα πέφτει… καμπάνα 22% στις δαπάνες που λείπουν.

Μια δεύτερη αλλαγή είναι η αύξηση του αριθμού των υπόχρεων. Μέχρι πέρυσι η υποχρέωση αφορούσε 6 εκατομμύρια φορολογουμένους που είχαν εισόδημα από μισθούς και συντάξεις. Από το 2020 θα αφορά σχεδόν και τα 8 εκατομμύρια φορολογουμένους, δηλαδή και όσους έχουν εισόδημα από ενοίκια ή ελεύθερα επαγγέλματα που εξαιρούνταν ως τώρα από την υποχρέωση για ηλεκτρονικές δαπάνες.

Επιπλέον, αυξάνεται και η βάση υπολογισμού του ποσοστού των δαπανών. Το 30% υπολογιζόταν στο εισόδημα από μισθούς και συντάξεις, ενώ πλέον θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος, μαζί με ενοίκια, κέρδη ελευθέρων επαγγελματιών.

Ποιες δαπάνες υπολογίζονται για το αφορολόγητο

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο έτος δεν θα υπάρξει μεταβολή στον κατάλογο των δαπανών που αναγνωρίζει η εφορία. Σε αυτές θα προσμετρηθούν σχεδόν όλες οι δαπάνες, εκτός από αγορές ακινήτων και αυτοκινήτων, πληρωμές στεγαστικών δανείων και ενοικίων.

Ειδικότερα, αναγνωρίζονται:

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Καντε Like στη σελιδα μας!!!

Ειδησεις ανα ημερομηνια

« February 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Ο καιρός στη Χαλκιδική

Go to top