Επικοινωνίστε Μαζί μας!

Κ. Μάλαμα : Να υλοποιηθεί άμεσα η δέσμευση του Υπουργείου Πολιτισμού για προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στο Στανό Χαλκιδικής.

Σε συνέχεια τηςκοινοβουλευτικής ερώτησης που κατέθεσε στις

29 Ιουλίου 2019 (υπ. αριθμ. 40/29.7.2019) η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα, υποβλήθηκε σήμερα στο κοινοβουλευτικό πρωτόκολλο η απάντηση της αρμόδιας Υπουργού Λίνας Μενδώνη. Μετά από την υπηρεσιακή διερεύνηση του θέματος από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρεται ότι υπάρχει πράγματι καταγεγραμμένο ταφικό μνημείο της ρωμαϊκής περιόδου στη θέση “Μπάμπω” βόρεια του Στανού, η ανακάλυψη του οποίου έγινε το 1978. Όπως σημειώνει στην απάντησή της η Υπουργός, το μνημείο έχει υποστεί αρχαιοκαπηλία σε αρκετές φάσεις, καθώς παραμένει χωρίς οριοθέτηση και φύλαξη. 
Όπως δεσμεύεται, στο πλαίσιο αυτό, στην απάντησή της η αρμόδια Υπουργός, “η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους θα μεριμνήσει να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το ζήτημα της διενέργειας της ανασκαφής στην ανωτέρω θέση. Με την ολοκλήρωση της ανασκαφής του ταφικού μνημείου στο Στανό Χαλκιδικής, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων θα προχωρήσει σε μία ολοκληρωμένη πρόταση ανάδειξης, προστασίας και διαχείρισης του μνημείου.”
Όπως υπογράμμισε η Κυριακή Μάλαμα μετά από αυτή την εξέλιξη, “οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες σε σχέση με τους αρχαιολογικούς χώρους της Χαλκιδικής, οι οποίοι παραμένουν απροστάτευτοι θα συνεχιστούν, ώστε να κινητοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και να προστατευτεί η πολιτιστική κληρονομιά όλης της Χαλκιδικής

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Καντε Like στη σελιδα μας!!!

Ειδησεις ανα ημερομηνια

« August 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ο καιρός στη Χαλκιδική

Go to top