Επικοινωνίστε Μαζί μας!
Items filtered by date: Friday, 04 October 2019

Τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο των ΚΤΕΛ Χαλκιδικής που εκτελούσε μαθητικό δρομολόγιο,

Published in ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Όταν η δύναμη του μετρήσιμου αποτελέσματος μιλά μέσα από την ανθρώπινη συμμετοχή!

«Η αξία των τοπικών προϊόντων και η χρήση τους στον αγροτουρισμό / τουρισμό υπαίθρου» ήταν ο τίτλος και το θέμα του συνεδρίου, που οργανώθηκε από την Κυπριακή Εταιρία Αγροτουρισμού την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Σκαρίνου στην Ορεινή Λάρνακα.

Επίτιμος προσκεκλημένος αυτής της καινοτόμας παρέμβασης ήταν ο εταίρος των «Πόλεων», Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού, στελέχη και μέλη του οποίου παρουσίασαν τη γαστρονομική γιορτή KOUZINA ως case study στον τρόπο χρήσης και αξιοποίησης της τοπικής παραγωγής στην εν γένει υγιή τουριστική ανάπτυξη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, παρουσιάσθηκαν «καλές πρακτικές» του εγχειρήματος, όπως αυτές απαντώνται σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Στο περιθώριο της παρέμβασης οι Έλληνες απεσταλμένοι έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες του «Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας», μιας πολύβουης και ζωηρής γαστρονομικής γιορτής, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας την 1η Οκτωβρίου στον οικισμό Λάγεια σημειώνοντας εξαιρετική οργανωτική και συμμετοχική επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος φορέας αποτελεί πραγματικό πρεσβευτή της κυπριακής γαστρονομίας στον κόσμο, έχοντας επιδείξει ξεχωριστό έργο απευθυνόμενο στις κοινότητες της Ορεινής Λάρνακας, οι οποίες υπηρετούν την κυπριακή αυθεντικότητα σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική δόμηση, την παροχή φιλοξενίας και την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής ταυτότητας /κληρονομιάς.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των «Πόλεων» πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, ο οποίος έχει την εποπτεία και την ευθύνη του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω δραστηριότητας συμφωνήθηκε η εκπόνηση σχεδίου

Published in ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

  Μέ ἂφατη χαρά ἡ Ἱερά μας Μητρόπολις ἀνακοινώνει στό χριστεπώνυμο πλήρωμά της

Published in ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 έως και την Παρασκευή

Published in ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Καντε Like στη σελιδα μας!!!

Ο καιρός στη Χαλκιδική

Go to top