Επικοινωνίστε Μαζί μας!

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με βασικό αίτημα την ενίσχυση του συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν την ίδια ημέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ έχει ως εξής:

«Με "φιέστες", επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ψέματα δε θωρακίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας.

Με ελάχιστες προσλήψεις συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης, με μετακινήσεις προσωπικού και υποδομών από το ένα τμήμα στο άλλο, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία, με «εντέλλεσθε» για 10 και 15 εφημερίες το μήνα, δεν αντιμετωπίζονται οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης, της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα.

Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού!

 

Είμαστε μόλις στην αρχή του δεύτερου κύματος, και το, έτσι και αλλιώς, τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας "ζορίζεται", όπως η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται.

Το αφήγημα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.

"Ο διπλασιασμός των κρεβατιών ΜΕΘ" για τον οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση αποδεικνύεται "φύκια για μεταξωτές κορδέλες".

Απόδειξη: αντί για αύξηση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ έχουμε ΜΕΙΩΣΗ σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

"1017" στο πρώτο κύμα της επιδημίας, "931" στις 18/09, πολλές από αυτές στα χαρτιά. Το 67% των κλινών ΜΕΘ για Covid-19 είναι ήδη κατειλημμένες και τα δύσκολα είναι μπροστά.

Αυτό είναι το περίφημο σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση.

Αυξομείωση των διαθέσιμων απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ για Covid-19, ξαναμοίρασμα της τράπουλας σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων ασθενειών.

Η δέσμευση και όχι η ανάπτυξη νέων κρεβατιών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, έχει σαν αποτέλεσμα οι κλινικές που απομένουν να νοσηλεύουν διπλάσιο και τριπλάσιο αριθμό ασθενών από τον προβλεπόμενο.

Οn–off στην τακτική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων για τα υπόλοιπα νοσήματα, μετατροπή του συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου με ολέθριες επιπτώσεις για την υγεία των ασθενών.

Μέτρα ακορντεόν που δεν αντιμετωπίζουν τις ανάγκες που συνεχώς αυξάνονται.

Η αυξητική τάση και ο διπλασιασμός των κρουσμάτων, η υπέρβαση των 300 κρουσμάτων την ημέρα είναι απόδειξη της χρεοκοπημένης πολιτικής της κυβέρνησης. Είναι το αποτέλεσμα της άρνησης της κυβέρνησης να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και των εργαζομένων, μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας γιατί κοστίζουν στο κεφάλαιο και το κράτος του. Είναι αποτέλεσμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων λάστιχο, με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Στον τουρισμό, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις συγκοινωνίες, στις δομές προσφύγων και μεταναστών, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στους χώρους δουλειάς. Είναι αποτέλεσμα της υποταγής της επιστήμης στα όρια των δημοσιονομικών αντοχών της οικονομίας που σχεδιάζεται με γνώμονα το κέρδος και όχι την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

Οι μαχόμενοι γιατροί που είμαστε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εμείς που δίνουμε καθημερινό αγώνα για τη ζωή των ασθενών μας δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας του λαού μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην αντιλαϊκή, ανθυγιεινή πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Την πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία από την μία σαν κόστος που πρέπει να συμπιεστεί, σπατάλη που πρέπει να εξορθολογιστεί και από την άλλη σαν ευκαιρία για κερδοφόρες μπίζνες.

Κλιμακώνουμε με 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 24/9!

Μέτρα τώρα για την προστασία της υγείας του λαού, για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Η ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ  ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ THESSALONIKIHELEXPOFORUM.

Η ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ  ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τον αποκλεισμό της

Η ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ  ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ THESSALONIKIHELEXPOFORUM.

Η ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ  ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τον αποκλεισμό της

Ο γάμος έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μεγάλη Παναγιά 

Ανησυχία στη Χαλκιδική όταν έμαθαν ότι η μητέρα του κουμπάρου βρέθηκε θετική σε τεστ  που της έγινε για να μπει και να εργαστεί στην υπηρεσία της τότε λοιπόν σήμανε συναγερμός ειδοποιήθηκαν όλοι οι συγγενείς και οι φίλοι που βρέθηκαν σε αυτόν τον γάμο 

όλοι υποβλήθηκαν σε τεστ 40 άτομα μέχρι στιγμής το περίεργο στην υπόθεση ειναι ότι η γυναίκα στην ιχνηλάτηση της ήρθε με πάρα πολλά άτομα σε επαφή εγινε και δεύτερο τέστ το δεύτερο βγήκε αρνητικό έτσι λοιπόν επαναλήφθηκε και ένα τρίτο το οποίο επιβεβαίωσε το δεύτερο γυναίκα δεν έχει κορονοϊό τα τεστ που έχουν γίνει όπως δείχνουν οτι πρόκητε για παρεξήγηση.

 Βέβαια βγήκαν και τα πρώτα τεστ από το νεόνυμφο ζευγάρι από την κουμπάρα τον κουμπάρο και όλους τους υπόλοιπους πρώτους συγγενείς που είναι και αυτή αρνητική όπως όλα δείχνουν ο δήμαρχος του δήμου Αριστοτέλης ο κύριος Βαλλιάνος όπως μας τα είπε είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα  η δεξιόηση εγινε σε Τρία στρέμματα  και ο κόσμος είχε πάρει όλα τα μέτρα μαζί με την οικογένεια που μοίραζε από την αρχή μάσκες τέλος καλά όλα καλά.


Διανύοντας μια παρατεταμένη περίοδο υγειονομικής κρίσης που αφορά το σύνολο του πληθυσμού, δεν μπορούμε να κρύψουμε την αγωνία μας για την εξέλιξή της.

Η ίδια όμως αγωνία μας διακατέχει για την πορεία και ευρωστία πολλών οικονομικών δραστηριοτήτων που πλήττονται είτε στα πλαίσια των απαραίτητων μέτρων για την υγειονομική μας προστασία είτε με έμμεσο τρόπο ως αποτέλεσμα αυτών.

Η σεζόν που ακόμα διανύουμε, παρά τις αντιξοότητες που κόντεψαν να μας κλείσουν πριν ακόμα ανοίξουμε, αναμέναμε να ήταν ιδιαίτερη. Βιώσαμε κάτι πρωτόγνωρο για τις τελευταίες γενιές με δύσκολα και απρόβλεπτα αποτελέσματα και όλα τα σενάρια ανοιχτά. Δυστυχώς, ενώ υπήρξε σοβαρή προετοιμασία από την κυβέρνηση και από τους επιχειρηματίες, λίγο η έξαρση της επιδημίας στις γύρω χώρες, λίγο η χαλάρωση τόσο των πολιτών όσο και των κρατικών μηχανισμών ελέγχου, μας έφεραν από πολύ νωρίς αντιμέτωπους με τα πρώτα κρούσματα στη Χαλκιδική.

Η κατάθεση μιας σειράς προτάσεων προς το Υπουργείο Τουρισμού και στους Φορείς της Χαλκιδικής, τον Απρίλιο και τον Μάιο, για την προετοιμασία, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και την προβολή της Χαλκιδικής, δεν εισακούστηκε. Αντιθέτως, οι επιχειρηματίες έμειναν στο έλεος του Θεού να παλεύουν καθημερινά με τα πάγια έξοδά τους απροστάτευτοι από τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις για το άνοιγμα ή κλείσιμο των συνόρων που στοχοποίησαν κράτη-βασικές αγορές για τη Χαλκιδική αλλά και αντιμέτωποι με μια αδιάκοπη επίθεση από τα ΜΜΕ που στιγμάτισαν τη Χαλκιδική ως την πηγή όλων των δεινών στην Ελλάδα.

Παρ’ όλο που η Χαλκιδική, όπως και η Βόρεια Ελλάδα, αναμενόταν να έχει μια καλύτερη τουριστική περίοδο λόγω της γειτνίασης με τα Βαλκάνια αλλά και της αγοράς της Βορείου Ελλάδος, κατέληξε να έχει νούμερα μικρότερα και από ένα νησί του Αιγαίου αποκλεισμένο από τις διεθνείς πτήσεις. Γεγονότα όπως η αμφίβολη κατάσταση των συνόρων, η μετέπειτα απαγόρευση εισόδου ακόμα και με αρνητικό μοριακό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, οι τεράστιες ουρές στο μοναδικό τελωνείο στον Προμαχώνα, η αδυναμία εύρεσης ξενοδοχείου καραντίνας, η έλλειψη στελέχωσης και εξοπλισμού των κατά τόπου μονάδων υγείας, η χαλάρωση των μέτρων σε σημεία συγκέντρωσης πληθυσμού, η ανυπαρξία υγειονομικών πρωτοκόλλων σε μη τουριστικές επιχειρήσεις και η συστηματική δυσφήμιση της Χαλκιδικής είχαν ως αποτέλεσμα η Χαλκιδική να είναι άδεια και άλλες περιοχές (βλ. Κέρκυρα, Πάργα, Λευκάδα κτλ.) να είναι γεμάτες μέχρι σήμερα.

Η οικονομική ζημιά αλλά και η σπίλωση της Χαλκιδικής ως προορισμού είναι ανυπολόγιστα. Με μέσο όρο πληρότητας στο 20%-30% και μείωση των εσόδων και της κατανάλωσης κοντά στο 80%, σε σχέση με μια φυσιολογική σεζόν, δεν μπορούμε να μιλάμε για επιβίωση και να κοιτάμε την επόμενη μέρα με αισιοδοξία. Πρέπει άμεσα όλοι οι επαγγελματικοί φορείς, βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, περιφέρεια, ΟΤΑ, να μαζευτούν και από κοινού να καταθέσουν προτάσεις προς την κεντρική κυβέρνηση και να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες, τόσο για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρηματιών και των εργαζομένων της Χαλκιδικής όσο και για την αντιστροφή του κλίματος και της εικόνας που διαμορφώθηκε για τη Χαλκιδική. Χωρίς άμεσα μέτρα αλλά και οργανωμένη προωθητική εκστρατεία, μπορεί το 2021 να μην είμαστε καν εδώ να μιλάμε. Και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν είναι αυτά που βρίσκονται σε εκκρεμότητα πριν την έναρξη της σεζόν, όπως:

  • Άμεση σημαντική μείωση ή κατάργηση των τελών καθαρισμού και φωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλες τις επιχειρήσεις (όχι μόνο τουριστικές).
  • Μείωση ή κατάργηση του ΕΝΦΙΑ (για το 2020-21).
  • Η ήδη ισχύουσα μείωση των ενοικίων των τουριστικών επιχειρήσεων να συνεχιστεί μέχρι την έναρξη της σεζόν 2021.
  • Αναδιάρθρωση οφειλών προς το Δημόσιο.
  • Επαναξιολόγηση του δανεισμού των τραπεζών.
  • Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
  • Μείωση του ΕΦΚΑ των επιχειρηματιών που πλήττονται άμεσα.
  • Ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων

Για το 2021 επιβάλλεται η κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος, η κατάργηση του Τέλους Διανυκτέρευσης και η μείωση ΦΠΑ διανυκτέρευσης και εστίασης. Όσον αφορά την αποκατάσταση της φήμης της Χαλκιδικής, απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια για να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τη Σερβική και Ρωσική αγορά πρωτίστως και έπειτα προωθητικές ενέργειες στις γύρω Βαλκανικές χώρες αλλά και στην αγορά της βορείου Ελλάδος. Η ανάληψη πρωτοβουλιών είναι επιτακτική.

Ακόμα μια εξαιρετική ποδοσφαιρική χρονιά ξεκινάει για τα τμήματα υποδομής της ομάδας της πόλης μας!

Με τον πήχη στο υψηλότερο σημείο της Χαλκιδικής και ούσα μια από τις καλύτερες και πιο οργανωμένες ακαδημίες της Βορείου Ελλάδος, η ΝΙΚΗ γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου!

Με την καλύτερη προπονητική ομάδα της Χαλκιδικής αποτελούμενη από τους:

- Δημητριάδης Ελευθέριος - UEFA B'
- Κατσιακιώρης Νικήτας - Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα ποδόσφαιρο
- Παπαφλωράτος Ιωάννης - Σουηδική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου
- Αγγελής Γεώργιος - UEFA C'

Όπως και κάθε χρόνο, τα τμήματα που θα λειτουργήσουν θα καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες, από την Κ16 μέχρι και την Κ8!

Έναρξη εγγραφών από Δευτέρα 31/08 και ώρες 15:30-17:30, στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, στο Στάδιο Πολυγύρου.

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/ted/1.5/16/1f49a.png");">????https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/td9/1.5/16/1f64f.png");">????

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Γεωργακούδης Μιχάλης-6989633229
Χλιάπα Σοφία-6975750614

Με απόφαση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιερισσού κ. κ. Θεόκλητου , την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ημέρα έναρξης της λειτουργίας του Ιερού Ναού

Ἡ μνήμη τοῦ ἐνδόξου Προφήτου Ἠλιού τοῦ Θεσβίτου πού ἔζησε τόν 9ο αἰῶνα π.Χ. καί ἀνηρπάγη στούς οὐρανούς ἐν πυρίνῳ ἅρματι τιμήθηκε μέ μεγάλο

Η ανυπαρξία επιχειρημάτων και η αδυναμία απολογίας των εκφραστών της περιόδου ενός αν-ίσχυρου Αριστοτέλη, που σχεδίαζε χωρίς να υλοποιεί, που στερούσε εκατομμύρια από την κοινωνία κατ` επιλογή, που θεωρούσε τον τουρισμό... χαμένη υπόθεση για

Page 1 of 326

Καντε Like στη σελιδα μας!!!

Ο καιρός στη Χαλκιδική

Go to top