Επικοινωνίστε Μαζί μας!

Χαμένη η φετινή σεζόν στη Χαλκιδική

Το ενδεχόμενο χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις να παραμείνουν φέτος κλειστές, ένα ποσοστό που στην Χαλκιδική φτάνει το 70%, εξετάζουν φέτος οι επιχειρηματίες του κλάδου όπως επισημαίνει o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Γρηγόρης Τάσιος.

Ένα σενάριο που ενισχύεται από την πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί στις αερομεταφορές αλλά και την αβεβαιότητα που βιώνουν αρκετές χώρες οι οποίες αποτελούν παραδοσιακά σημαντικές τουριστικές αγορές για την Ελλάδα.

Οι σεισμικές δονήσεις που βιώνουν οι αεροπορικές εταιρείες, το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα ουδείς γνωρίζει πόσες πτήσεις θα γίνουν και από ποιους προορισμούς, μαζί με την απουσία υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά κυρίως η εικόνα των πολύ χαμηλών έως μηδενικών κρατήσεων από χώρες – παραδοσιακούς πελάτες της ελληνικής αγοράς, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την φετινή σεζόν.

«Ας είμαστε ρεαλιστές, τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να μετατραπούν σε κλινικές», όπως λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, επισημαίνοντας ότι ακριβώς επειδή η φετινή χρονιά θα πρέπει να θεωρείται χαμένη, η τουριστική βιομηχανία χρειάζεται επειγόντως ένα Plan B με ορίζοντα το 2021 αλλά ακόμα και το 2022, προκειμένου να μπουν οι βάσεις για μια πιο ασφαλή και στέρεη επάνοδο τα επόμενα χρόνια.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην μάχη για να σωθεί ένα τμήμα από την φετινή σεζόν, ελπίζει σε τόνωση της αγοράς από τον οδικό τουρισμό, ο οποίος, θα μπορούσε ειδικά στη Β. Ελλάδα, να δώσει μια ανάσα, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα όποια οφέλη θα είναι περιορισμένα αφού στην καλύτερη των περιπτώσεων, αυτό θα αφορά το  δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου.

Εξάλλου, για να υπάρξουν προϋποθέσεις έλευσης τουριστών μέσω οδικής πρόσβασης, θα πρέπει αφενός να γίνεται τεστ Covid-19 στη χώρα προέλευσης του κάθε ταξιδιώτη, ώστε να φέρει μαζί του το πιστοποιητικό, αφετέρου στα ελληνικά σύνορα να γίνεται μόνο θερμομέτρηση, ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός.

Σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου οι τουριστικοί φορείς αλλά και οι ξενοδόχοι μέσω των θεσμών που εκπροσωπούνται (ΣΕΤΕ, ΞΞΕ, ΠΟΞ κ.λπ.) πρόκειται να καταθέσουν στην κυβέρνηση τις προτάσεις τους για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ζητήματα εργασιακών σχέσεων και τα απαιτούμενα χρηματοδοτικά εργαλεία για να στηριχθεί ο κλάδος με χρήση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, ανάμεσα στα οποία και η επιδότηση των τόκων των δανείων. Εργαλεία, τα οποία ακριβώς αφορούσαν τα προ κρίσης δεδομένα, χρειάζονται επανασχεδιασμό. 

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Καντε Like στη σελιδα μας!!!

Ειδησεις ανα ημερομηνια

« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Ο καιρός στη Χαλκιδική

Go to top