Επικοινωνίστε Μαζί μας!

Έργων συνέχεια… Στόχος μας η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας.

Μετά την έγκριση του ποσού των 750.000 ευρώ, μέσα από τη χρηματοδοτική διαδικασία

του ΕΣΠΑ, για τη πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Ορμύλιας, που δημοπρατείται άμεσα, με χαρά ανακοινώνουμε τα εξής. Αφού επικυροποιήσαμε τη μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση Ορμύλιας και Ψακουδίων- την οποία είχα ετοιμάσει από τότε που ήμουνα Νομάρχης- περιοχές που βρίσκονται στη ζώνη (κόκκινη) επικινδυνότητας πλημυρικών φαινομένων, πετύχαμε την έγκριση του πόσου των 7.368.000 ευρώ με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, για την εκτέλεση συγκεκριμένων αντιπλημμυρικών έργων, τα όποια προβλέπεται να ελαχιστοποιήσουν το κίνδυνο για μελλοντικά πλημυρικά φαινόμενα.
Ειδικότερα, θα κατασκευαστεί ολοκληρωμένο υπόγειο δίκτυο όμβριων υδάτων , με πολλαπλούς υπόγειους αγωγούς οι οποίοι θα καταλήγουν σε ανοικτό συνδετήριο αγωγό, στην εκτός σχεδίου περιοχή της Ορμύλιας, και θα παροχετεύεται το τελικό προϊόν στο Χαβρία. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί και η λειτουργία του βιολογικού σταθμού Ορμύλιας, αφού δε θα δέχεται πλέον όμβρια ύδατα και θα υπάρξει πλήρης διαχωρισμός όμβριων και λημμάτων.
Στη συνέχεα για των οικισμό των Ψακουδίων, που διαχέεται από τρεις χείμαρρους, προβλέπεται η κατασκευή 2 κιβωτοειδών αγωγών κλειστού τύπου για τους 2 χείμαρρους και 1 αγωγό ανοικτού τύπου, οι οποίοι θα υποδέχονται τόσο τα υπόγεια όσο και τα επιφανειακά νερά στέλνοντάς τα στη θάλασσα. Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γι αυτό και εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη κ. Απ.Τζιτζικώστα που στήριξε όλο αυτό το εγχείρημα, ώστε να καταλήξει επιτυχώς, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών.
Στόχος μας η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας.
Συνεχίζουμε…

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Καντε Like στη σελιδα μας!!!

Ειδησεις ανα ημερομηνια

« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Ο καιρός στη Χαλκιδική

Go to top