Επικοινωνίστε Μαζί μας!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

Αθώοι κήρυξαν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 21 κάτοικοι της Χαλκιδικής που κατηγορούνταν για την πυροσβεστική επίθεση στο εργοτάξιο του «Ελληνικού Χρυσού» στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο

2013.

Μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα, λόγω αμφιβολιών, όλους τους κατηγορούμενους, απόφαση που δέχθηκε με ενθουσιασμό τους οικείους, τους φίλους και την αλληλεγγύη των κατηγορουμένων, που κατακλύτησαν την αίθουσα και έσβησαν σε έκπληξη.

Εκφωνώντας την απόφαση, ο πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε: «Από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και την ακροαματική διαδικασία προκύπτουν ενδείξεις ενοχής εις βάρος των κατηγορουμένων, πλην όμως προέκυψαν περιστατικά που αντικρούουν τις ενδείξεις αυτές και δημιουργούν αμφιβολίες ως προς την ενοχή τους. Απαιτείται πλήρης απόδειξη ενοχής προκειμένου να δημιουργηθεί πλήρης δικανική πεποίθηση στο δικαστήριο. Γι’ αυτό τον λόγο κρίνονται όλοι αθώοι για όλες τις πράξεις».

Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν οι 21 κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής ήταν αυτές της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κατασκευής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης της ληστείας κ.ά. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή για πέντε εκ των εμπλεκόμενων προσώπων.

[Σημείωση blog: Η απόφαση ήταν η αναμενόμενη όπως επανειλημμένα είχε γραφτεί από αυτό εδώ το βήμα, και οι επερχόμενες θριαμβολογίες περί «νίκης του κινήματος» δεν θα είναι παρά μια ακόμη παράσταση. Η αθωωτική ευχή τους πάντες, εάν δεν πιστεύεται ακόμα και στην ίδια την εταιρεία που δεν επιθυμεί ασφαλώς ένταση].

 πηγη

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Καντε Like στη σελιδα μας!!!

Ειδησεις ανα ημερομηνια

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Ο καιρός στη Χαλκιδική

Go to top