Επικοινωνίστε Μαζί μας!

Μεγαλοπρεπές πανηγύρι στην Μαραθούσα Χαλκιδικής. (βίντεο φωτο)

 Σήμερα 13 Απριλίου 2018, οργανώθηκε μεγάλο πανηγύρι στο εκκλησάκι της Παναγίας Γερόντισσας στην Μαραθούσα

Χαλκιδικής. Εκεί, όπως κάθε χρόνο, γιορτάζει την ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής η Παναγία Γερόντισσα.


 


  Ένα εκκλησάκι, που έκτισε ο αείμνηστος αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Πρέπης, μεταξύ Μαραθούσας και Απολλωνίας. 

Στον χώρο αυτό, χθές έγινε εσπερινός και σήμερα Θεία Λειτουργία με λιτανεία και κουρπάνι. Ένα πανηγύρι οργανωμένο από τον ιερέα πατέρα Δημήτριο Κατσιρμά, την Εκκλησιαστική Επιτροπή και με την συμμετοχή πολλών χριστιανών από άλλους νομούς.. 

  Συγκινητική ήταν η αναφορά του ιερέως με τα άγια, τόσο στους αιχμαλώτους Δημήτρη και Άγγελο, όσο και στον νεκρό σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο.

 Μετά την Θεία Λειτουργία έγινε λιτανεία και ευλογήθηκαν τα καζάνια με το φαγητό.Ακολούθησε παραδοσιακό πρόγραμμα με παιδικό χορευτικό από Νέα Απολλωνία και ενηλίκων από τον Περιστερώνα. 

 Το πανηγύρι ξεχώρισε από την προτοτυπία του. Ηχολήπτες κάλυψαν τον χώρο του Ναού και του μεγάλου προαυλέιου χώρου. Στρώθηκαν τραπέζια με υφασμάτινα τραπεζομάντηλα και σέρβιραν το φαγητό στα τραπέζια η Εκκλησιαστική Επιτροπή και συνεργάτες τους. Ο καθένας με την μερίδα του, την σαλάτα και το γλυκό. Ενδιάμεσα του μουσικού προγράμματος ο εφημέριος μοίρασε στον κάθε χριστιανό αυγό περιπεχνα τυλιγμένο μέσα σε όμορφα καλάθια. Όλα σε τάξη,πανηγυρικά, καλαίσθητα.

   Τίμησαν με την παρουσία τους, την πανήγυρη, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημ. Κοντογιώργης, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας κ. Αλέκος Βογιατζής,ο Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης Πολυγύρου

 κ. Φυλαχτός Χρήστος και άλλοι τοπικοί παράγοντες. Έψαλε ο κ. Ιωάννης Κέκερης,ο Πρόεδρος των ιεροψαλτών της Μητρόπολης, από την Αρναία, μαζί με την συνοεδεία του.

Εκτός από τα χορευτικά, ορχήστρα, έκλεισε την εκδήλωση.      Πλήθος χριστιανών χόρεψαν στους ρυθμούς της, με  παραδοσιακά τραγούδια του τόπου.


  Μία θρησκευτική εκδήλωση, που μπορεί να γίνει παράδειγμα. 


Και όλα αυτά σε ένα χωριό με 220 μόνιμους κατοίκους

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ

 

Media

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Καντε Like στη σελιδα μας!!!

Ειδησεις ανα ημερομηνια

« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Ο καιρός στη Χαλκιδική

Go to top