Επικοινωνίστε Μαζί μας!

Ερχονται τα πάνω – κάτω στα κινητά: Τι αλλάζει στους λογαριασμούς, τι θα κερδίσουμε

Οι άνω - κάτω προσέρχονται στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας και στον τρόπο χρέωσης κατόπιν απόφασης του

Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε έξι περίπου μήνες από σήμερα και οι Έλληνες καταναλωτές θα δουν διαφορετικές χρεώσεις για τις τηλεφωνικές συσκευές και τα μηνύματα που στέλνουν.

Η απόφαση προβλέπει ότι το ενιαίο κόστος των κλήσεων από κινητό τηλέφωνο σε άλλο κινητό τηλέφωνο εντός της ΕΕ θα ανέλθει πλέον σε 0,19 ευρώ ανά λεπτό και το κόστος αποστολής των σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS) θα είναι 0, 06 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι από τις 15 Μαίου του 2019 αλλάζουν τα δεδομένα στην περιαγωγή και μπαίνει τέλος στις υπέρογκες χρεώσεις που άδειαζαν την τσέπη των καταναλωτών όταν βρίσκονταν σε χώρα της ΕΕ. Πλέον ως ανώτατο όριο για τις κλήσεις ορίζονται τα 19 σεντ ανά λεπτό ενώ κάθε SMS, δηλαδή κάθε μήνυμα έχει ανώτατο όριο τα 6 σεντ.

Επίσης, με την ίδια απόφαση το Ε.Κ έρχεται να προστατεύσει ακόμα περισσότερο  τους χρήστες smartphones, συμπεριλαμβανομένων και των χρηστών διαδικτυακών υπηρεσιών όπως είναι το Skype, το WhatsApp, κ.λ.π, ενισχύοντας τις απαιτήσεις ασφάλειας και κρυπτογράφησης.

Ακόμα, οι νέοι κανόνες εισάγουν το δικαίωμα των χρηστών για διατήρηση ενός αριθμού τηλεφώνου έως και ένα μήνα μετά τη λήξη της σύμβασής του με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, όπως και το δικαίωμα για επιστροφή της αχρησιμοποίητης προπληρωμένης πίστωσης μετά τη λήξη της σύμβασης.

Μάλιστα, σε περίπτωση καθυστέρησης ή κατάχρησης της εφαρμογής των νέων μέτρων, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο.

Επιπλέον, τα κράτη μέλη καλούνται να διευκολύνουν την ανάπτυξη δικτύων 5G μέχρι το 2020, ώστε να φτάσουν το στόχο «EU 5G Roadmap», βάσει του οποίου πρέπει να υπάρχει 5G δίκτυο σε τουλάχιστον μια μεγάλη πόλη κάθε κράτους μέλους της ΕΕ μέχρι το 2020.

Νέος αριθμός «112»

Ακόμα, το Ε.Κ αποφάσισε τη δημιουργία ενός νέου συστήματος προειδοποίησης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης («αντίστροφο» του αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης 112). Ειδικά, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή άλλων σοβαρών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιούνται μέσω SMS ή να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο ότι κινδυνεύουν και θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες για την προφύλαξη τους. Τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους 42 μήνες για να θέσουν το νέο σύστημα σε εφαρμογή από την έναρξη ισχύος της οδηγίας.

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Καντε Like στη σελιδα μας!!!

Ειδησεις ανα ημερομηνια

« December 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ο καιρός στη Χαλκιδική

Go to top