Επικοινωνίστε Μαζί μας!

Για τα πανηγύρια ακόμα και στα drones

Μπορεί να βλέπετε παντού drones, δεν σημαίνει όμως πως "πετούν" όλα νόμιμα. Από την 1/1 του 2017 υπάρχει σε ισχύ

νόμος που αναφέρει πολύ ξεκάθαρα τι χρειάζεται όποιος θέλει να κάνει πτήση με μη επανδρωμένο αερόχημα.

Προφανώς έχει έλθει η ώρα να ασχοληθούμε με τα drones και όσα ισχύουν στη χώρα μας. Όπου τα βλέπετε παντού, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πετούν νόμιμα σε γάμους, γιορτές, πανηγύρια ή άλλες εκδηλώσεις που είναι σε κατοικημένες περιοχές και αφορούν πολλούς ανθρώπους.

Για αρχή να πούμε πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν χαρακτηριστεί από το 2008, ως ένας ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας της αεροπορίας, με μεγάλες δυνατότητες για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έως και σήμερα, ο στρατός παραμένει ο κύριος πελάτης των εταιριών που εμφανίζουν κέρδη εκατομμυρίων. Εξ ου και η ΕΕ είχε ήδη σπεύσει να ασχοληθεί με τη δημιουργία κανονισμού (EASA), για την ασφαλή ένταξη των τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΕ, έως το 2035 ο συγκεκριμένος τομέας πρόκειται να 'χει δημιουργήσει 100.000 θέσεις εργασίας και η παραγωγή θα ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, το χρόνο. Τα χρήματα προφανώς και ήταν ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να επεξεργαστεί τους κανονισμούς, κατά τρόπο που να διευκολύνουν την εκμετάλλευση αυτών των αεροσκαφών, από εταιρίες κοινής ωφελείας, με μίλια υποδομών προς επιθεώρηση, την οποία τώρα κάνουν άνθρωποι- και πέραν της οπτικής επαφής. Έως το τέλος του τρέχοντος έτους, θα 'χουν καταθέσει τα πλάνα τους.

Γενικότερα, κρατήστε πως οι δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά και η απουσία συγκεκριμένου ενιαίου νομοθετικού πλαισίου, τα 'χουν κάνει προορισμό και για όσους δραστηριοποιούνται στην παρανομία (εκτελούν διαδρομές μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών έως τρομοκρατικών χτυπημάτων). Πάμε στα δικά μας. Παρεμπιπτόντως, στις χώρες στις οποίες παράγονται drones ανήκει και η Ελλάδα. Μάλιστα, έχει παρουσιάσει το ΑΠΘ το προϊόν σχετικής έρευνας.

Υπάρχει νομοθεσία για drones στην Ελλάδα

Από το Σεπτέμβριο του 2016 έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κανονισμός, για το γενικό πλαίσιο πτήσεων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ), ευρύτερα γνωστά ως drones.

Η νομοθεσία για drones στην Ελλάδα

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Καντε Like στη σελιδα μας!!!

Ειδησεις ανα ημερομηνια

« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Ο καιρός στη Χαλκιδική

Go to top